0229 76 0063

Debiteurenbeheer Nederlandse bedrijven

Gerechtelijke Incasso

Wordt uw factuur betwist of betaalt uw klant na aanmaning niet, dan starten wij een korte en krachtige juridische procedure voor u op.

No Cure No Pay Incasso

Betalen uw klanten niet of te laat? Incasso Justitia verzorgt u incassoprocedure op basis van no-cure-no-pay. Uw klant betaalt direct!

Debiteurenbeheer

Voorkomen is beter dan genezen. Incasso Justitia neemt u daarom het debiteurenbeheer 100% uit handen. Een lager debiteurensaldo is het gevolg!

Veel betalingsachterstanden

Het debiteurenbeheer is bij veel Nederlandse bedrijven niet goed op orde. In vergelijking met de concurrenten in het buitenland voeren bedrijven in ons land een slecht debiteurenbeheer en hebben daarnaast ook vaker een betalingsachterstand. De concurrentiepositie wordt hiermee beschadigd en de risicofactor voor beleggers en banken wordt hiermee vergroot. Dat is een conclusie die Concredis trekt uit een eigen analyse.

Betalingstermijn

De 20 bedrijven in Nederland die zijn onderzocht, betalen hun openstaande facturen gemiddeld pas na 63 dagen, terwijl de concurrenten in het buitenland na zo’n 60 dagen hun vorderingen voldoen. Deze en andere cijfers bepalen niet alleen de risicofactor, maar ook de risicoscore die wordt uitgegeven aan bedrijven. De gevolgen van een hoge risicoscore kunnen erg vervelend uitpakken.

Meer aandacht

Banken en analisten houden uitstaande kredieten steeds nauwlettender in de gaten, terwijl bedrijven achterlopen op deze trend. Bovendien merkt de directeur van Concredis dat bedrijven nauwelijks gewaarschuwd worden door hun accountants. Ook al wordt een accountant juist betaald om ondernemers te ondersteunen en begeleiden bij dit soort onderwerpen.

Ja, Ik wil vrijblijvend informatie